woensdag

Gezond en lekker: Osawacake

Deze cake met Japans klinkende naam is echt een Nederlands recept, deze variant komt van de website van Rens Kroes. Ik ben gek op m'n bananencake, maar ga dit toch zeker ook een keer maken.
Ingrediënten:
  • 200 gram zilvervliesrijst

  • 125 gram speltmeel

  • 9 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 150 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels kokosolie 

  • 150 gram rozijnen

  • 6 gedroogde abrikozen of vijgen in stukjes

  • 180 ml biologische diksap (appel)
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 ½ eetlepels kaneelpoeder

  • 1 theelepel zeezout


Week de rozijnen twintig minuten in water. Spoel de rijst schoon en kook het gaar. Ondertussen vet je een cakevorm in met kokosolie. Verspreid ¾ van de sesamzaadjes in de vorm (ook de zijkanten). De noten rooster je even op hoog vuur. Als de rijst gaar is meng je het met de rest van de ingrediënten tot een plakkerige massa (niet te droog, maar ook niet te vloeibaar). Doe het mengsel in de vorm en druk het goed aan. Strooi de overgebleven sesamzaadjes over de bovenlaag. De cake bak je in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten gaar.

Geen opmerkingen: