woensdag 24 december 2014

Gezond en lekker: caramelblokjes met chocola

Raw Caramel Slice (Recipe)

Dat ik nu vooral suikervrij en gezond eet betekent niet dat ik geen lekkere tussendoortjes meer eet, juist eerder het tegenovergestelde! Ik heb altijd wel een bananencake klaar staan en ook de vegan brownie is ontzettend lekker en heb ik nu al meerdere malen gemaakt.
Daar komt denk ik nog een recept bij: caramel blokjes. Ziet er goddelijk uit op de foto, ik ga het zeker binnenkort proberen. Zoals je al kunt zien aan de ingrediënten is dit een behoorlijke caloriebom, niet te vaak eten dus ;)


Ingrediënten

Bodem:
  • 1 kopje dadels
  • 1/2 kopje amandelen
  • 1 eetlepel kokosolie
Caramel:
  • 1 kopje dadels
  • 1/2 kopje kokosolie
  • 1 1/2 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1/2 kop ahornsiroop
  • 1 kop cashewnoten (geweekt in water 1 uur lang)
  • 1/3 kop water
Chocoladelaag:
  • 1/4 kop kokosolie
  • 1/4 kop ahornsiroop
  • 1/4 kop cacaopoeder
Bereiding

Bodem: Doe de dadels, amandelen en amandelen in de blender (of keukenmachine) totdat het fijne kruimels zijn. Doe dit in een bakblik, druk goed aan en zet in de diepvries.

Caramel: Doe de dadels, kokosolie, tahin, ahornsiroop, cashewnoten en water in de blender en mix totdat het een gladde textuur is. Giet op de bodem en zet dit weer in de vriezer.

Chocoladelaag: Doe de kokosolie, ahornsiroop en cacao in een steelpan en laat het op een laag vuurtje smelten en roer totdat het op een chocoladesaus lijkt (duurt een paar minuten). Giet deze laatste laag op de caramel (zorg ervoor dat de caramel goed hard is voordat je de saus erop giet) en zet het een uur in de diepvries.

Na een uur het bakblik uit de diepvries halen, in stukjes snijden en bewaren in de koelkast in een luchtdichte bak.

Geen opmerkingen: