donderdag 4 december 2014

Gezond en lekker: Chocoladewortelcake (suikervij!)

headerchococake

Klinkt verrukkelijk, ik ben een enorm fan van carrotcake én een chocoholic, dus deze cake ga ik zeker binnenkort maken! Ter afwisseling op de bananencake, alhoewel ik daar nog steeds niet flauw van ben én ook toch nog steeds weer lekkere variaties op weet te bedenken :)

Benodigdheden:

  • 130g wortelen
  • een handvol noten
  • 160g speltbloem
  • 50g cacaopoeder
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 130ml ahornsiroop

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en rasp de wortelen. Meng de speltbloem, cacaopoeder, bicarbonaat en bakpoeder in een kom. Klop de eieren op met de ahornsiroop en voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten. Voeg de geraspte wortel toe en meng grondig. Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm voor brood. Garneer met de walnoten.
Bak in de oven gedurende 40-45 minuten. Om te controleren of de cake klaar is, prik je erin met een lange houten prikker. Haal hem er na 5 seconden uit. Als er geen cake aanhangt, is de cake klaar; als er nog vochtige cake aanhangt, zet de cake dan nog even in de oven. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm voor je hem eruit haalt.

Geen opmerkingen: