maandag

Gezond en lekker: Granola repen


Je zou denken dat wanneer je een mueslireep koop in de supermarkt, dit een gezonde keuze is als tussendoortje. Helaas blijkt het overgrote deel van de merken veel suiker in de mueslirepen te stoppen, het is dus helemaal niet zo gezond als ik dacht. Gelukkig zijn er online genoeg recepten te vinden om dit zelf te maken. Deze vond ik op Chickslovefood en hij klinkt erg lekker!

Ingrediënten (voor 8 kleine repen):

- 175 gram havervlokken
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels kokossuiker (bruine suiker of meer honing kan ook)
- 1/2 eetlepel kaneel
- snuf zout
- 1 ei
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels noten (wij hebben hazelnoten en pecannoten gebruikt)
- 4 eetlepels kokos

Bereiding:

- Verwarm de oven op 175 graden.
- Doe 150 gram havervlokken in een keukenmachine en maal dit tot meel.
- Voeg vervolgens de snuf zout en de kaneel hier aan toe en meng even goed door elkaar.
- Strooi dit mengsel in een kom en zet weg.
- Doe dan de boter en de suiker in de keukenmachine (een mixer werkt ook!). Meng dit goed door elkaar.
- Voeg de honing, het ei en een eetlepel water toe en meng dit tot een glad mengsel.
- Doe dit mengsel vervolgens bij je havermeel-mengsel. Roer alles goed door elkaar.
- Roer op het laatst de rozijnen, noten en kokos erdoor heen.
- Vet een vierkante ovenschaal of cakeblik in en schep je mengsel hierin.
- Verdeel en druk het mengsel over de bodem.
- Zet het in de oven en bak het in zo’n 25 minuten mooi goudbruin.
- Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Ze zijn namelijk nu nog wat slap, maar eenmaal afgekoeld zijn ze harder en kun je ze goed snijden.
- Snijd of breek mooie stukken, neem een lekkere kop thee en geniet van je home made granola-reep!

Tip: Niet zo dol op noten of kokos? Gedroogd fruit, zaden of chocolade-stukjes werken ook. Maak dus je eigen favo!

1 opmerking:

Tanja zei

Lijkt me een heel erg lekker recept! Ga ik zeker proberen.