dinsdag 20 januari 2015

Gezond en lekker: Quinoa ontbijt

Spiced Breakfast Quinoa
In Bolivia, waar men al eeuwen quinoa eet en waar het grootste deel van de quinoa geteeld wordt, eet men dit romige en warme gerecht als ontbijt. Dit gezonde ontbijt heeft een heerlijk chai-achtig aroma van specerijen: kaneel, nootmuskaat en gember. Lekker ter afwisseling van de havermoutpap, ik vind het erg prettig om met warme pap te ontbijten namelijk.


Ingrediënten voor 2 porties:
  • 1/2 kop quinoa
  • 1 kop magere melk
  • 1 kop water
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/8 theelepel gemalen gember
  • snufje zout
  • 2 eetlepels honing 
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 groot eiwit
  • 2 eetlepels rozijnen

Bereiding

Spoel de quinoa af in een fijnmazige zeef. Doe de quinoa in een steelpan en verwarm 2 tot 4 minuten, totdat de quinoa begint te geuren en losser wordt. Voeg de melk, water, kaneel, nootmuskaat, gember en zout toe. Breng aan de kook en zet het dan op een laag pitje, zo'n 20 tot 25 minuten. Blijf af en toe roeren. Haal de pan van het vuur als de quinoa zacht is en voeg de honing en vanille toe.
Klop een eiwit in een kom met 1 theelepel van de warme quinoa. herhaal dit met 5 theelepels quinoa totdat het eiwit helemaal is opgenomen. Voeg de rozijnen toe aan het eiwit/quinoamengsel en doe dit weer terug in de pan. Verwarm dit op een halfhoog vuur 1 a 2 minuten totdat de quinoapap wat dikker is geworden.
Enjoy!
Tip:
Als je dit recept aanhoudt heb je genoeg voor 2 porties. Dit is afgedekt goed te bewaren tot de volgende dag, eet het koud of verwarm het even in de magnetron. Eventueel verdunnen met water of melk als het te dik naar je smaak is.

Geen opmerkingen: