dinsdag

Gezond en lekker: Bananencake 2.0

Heerlijk zeg, zo'n bananencake, maar variatie is het toverwoord dus varieer ik graag met ingrediënten.
De basis blijft hetzelfde: 3 à 4 bananen en 3 of 4 eieren, afhankelijk van de grootte. In plaats van zelfrijzend bakmeel kun je ook volkorenmeel met een eetlepel bakpoeder gebruiken, het wordt dan wat meer broodachtig qua structuur.
Maar vooral met de extra's kun je enorm veel combinaties maken, denk aan verschillende soorten noten als walnoten, hazelnoten, pistachenoten, pecannoten etc.
Cranberries, rozijnen, pruimen, vijgen, tutti frutti, blauwe bessen, frambozen, geraspte appel, dadels, kokos, lijnzaad, chiazaad, cacao, cacaonibs, pure chocolade in stukjes: De mogelijkheden zijn haast eindeloos.

Ik heb nu zo'n ontzettend lekker combinatie gevonden, dat ik deze toch op wil schrijven om het vaker te kunnen maken. Ik vergeet nogal vaak dingen de laatste tijd ;)

Hij ziet er niet alleen fantastisch uit (kleurrijk is ie hè?), hij smaakt ook erg goed. Ook het testpanel (C. en R.) was het met mij eens.

Ingrediënten:
  • 4 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr. havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 3 eetlepels gemalen kokos
  • 2 handjes blauwe bessen
  • 1 handje pistachenoten
  • 8 medjoul dadels, in stukjes
Bereiding:

Prak de bananen en roer de eieren er doorheen. Voeg de havermout en het bakmeel toe en roer het goed door. Voeg dan de kokos, dadels, lijnzaad, pistachenoten en blauwe bessen door en bak dit in 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Even af laten koelen op een rooster

1 opmerking:

Tanja zei

Ik heb de cake nu (met wat aanpassingen omdat ik niet alle ingrediënten in huis had) in de oven staan, ik ben benieuwd!