dinsdag 2 februari 2016

Gezond en lekker: Pasta met pesto en kip




Deze pasta met romige kip-pesto saus is echt een aanrader! Erg lekker én snel op tafel. Ideaal! Ik kocht vroeger de kipfilet a la Romana van Bertolli regelmatig, zo'n maaltijdpak waar je nog wat verse ingrediënten aan toe moet voegen. Sinds ik de pakjes en zakjes geschrapt heb uit huize Tromp ben ik erg creatief geworden met koken. Ik heb mijn eigen variant bedacht op de kipfilet a la Romana van Bertolli, deze is suikervrij, troepvrij, met veel verse groentes en volkoren pasta.

Mijn kinderen zijn er dol op, ook best wel een unicum dat we alle vier hetzelfde eten bij de avondmaaltijd :) Nou ja, voor mijzelf laat ik de kip weg, ik eet liever vegetarisch tegenwoordig.

Ingrediënten:
  • 300 gr (volkoren) penne
  • 300 gr. kipfilet in blokjes
  • 4 el groene pesto
  • 1 bakje creme fraiche (125 ml) of pakje (soja/rijst) kookroom
  • 2 uien, gesnipperd
  • bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 250 gr. (kastanje) champignons in plakjes
  • 100 gr rucola
  • peper naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • Parmezaanse kaas
Bereiding:
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
Doe een scheut olie in een pan en bak de stukjes kip gaar in circa 4-5 minuten met een snufje peper. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg daarna de champignons en cherrytomaatjes toe en bak dit ongeveer 3-4 minuten mee.
Vervolgens voeg je de pesto, crème fraiche (kookroom), cayennepeper en zwarte peper toe. Laat dit een paar minuutjes warm worden. Giet de pasta af als deze gaar is en meng dit door de saus. 
Serveer de pasta met een pluk rucola en eventueel nog een beetje Parmezaanse kaas.

Tip: Ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten (in plaats van kaas)!

Geen opmerkingen: