dinsdag 3 maart 2015

Gezond en lekker: Pecan-amandelboter (of -kaas?)

Pecan-Almond Butter
Lekker en makkelijk om zelf te maken: Pindakaas! Dit is een variant erop, gemaakt van mijn favoriete noten, namelijk pecannoten. Lekker op een rijstwafel of bananencake als gezond tussendoortje, als dip voor een appel of banaan in stukjes, in een smoothie of als broodbeleg natuurlijk.

Ingrediënten:
  • 1 cup ongezouten amandelen
  • 3/4 cup ongezouten pecannoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Spreid de amandelen en pecannoten uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de 8 to 10 minuten, schep het tussendoor 2 keer om.
3. Doe de noten met de honing, vanille, zout en kaneel in een keukenmachine en maal 5 tot 8 minuten totdat het een crèmige boter geworden is.

Op kamertemperatuur is het wanneer het luchtdicht verpakt is een maand houdbaar!




Geen opmerkingen: