Budgettip: High tea arrangement voor maar €10,- per persoon!

Een aantal weken geleden heb ik een high tea gehad met een aantal dames bij Pardoes in Emmen, dat was erg leuk en vooral érg lekker! Wat het nog beter maakte is dat we minder dan een tientje per persoon kwijt waren, want met kortingsbonnen van de Rabobank was het voor de tweede persoon gratis.

Dit wil ik vaker doen, even er op uit met m'n moeder, vriendin(nen) of vriendlief, lekker ontspannen en relaxen met thee en zoete en hartige hapjes, wat wil je nog meer?

Dit is ook leuk om met de dames van de familie te doen, zo zijn we laatst samen uit eten geweest, dat was leuk en voor herhaling vatbaar!

Op de site van Flair Kwam ik deze aanbieding tegen, die is zo goed dat ik hem graag met jullie wil delen, ik zie die in Zwolle en Groningen wel zitten! Iemand zin om mee te gaan? ;)


Samen genieten van scones, taart of ander lekkers met heerlijke thee? Dat kan nu voor een speciaal Flair-prijsje. Met deze aanbieding betaal je € 10 per persoon voor een high tea op 
elf leuke plekken in heel Nederland!

!Spelregels: De high-tea aanbiedingen zijn geldig tot en met 14 september 2015, tenzij anders aangegeven. Reserveren kan telefonisch of per mail. Vermeld dat het om de Flair-aanbieding gaat.

Toet in Groningen

Warme chocoladefondant waar de gesmolten witte chocolade uitstroomt, verse worteltaart, dadeltaart met warme toffeesaus… Alles huisgemaakt van verse, liefst biologische en/of fair trade-ingrediënten. Uit de open keuken komen de heerlijke bakgeuren je tegemoet zodra je de winkel en het café binnenloopt. Daarnaast kun je terecht voor een high tea, een workshop of het grote Toet-diner, dat compleet uit toetjes bestaat: aardbeiensoep, tarte tatin, panna cotta, maar ook een kaasplateau.

Deze speciale high tea bestaat uit scones met clotted cream, jam en lemon curd en een proeverij van zoete taartjes, uiteraard geserveerd met een grote pot thee (smaak naar keuze: groene jasmijn, ceylon, rooibos of kruidenthee). Vraag ook naar de gluten-, suiker-, lactosevrije en vegan taarten.

Reserveren: bel naar 06 33951263 of mail naar Info@toet.nu
Ged. Zuiderdiep 85, Groningen, Toet.nu

De Theefabriek in Houwerzijl

De Theefabriek is een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel… een paradijs voor de theeliefhebber! De Theefabriek is gevestigd in de voormalige kerk en pastorie van het pittoreske dorpje Houwerzijl in het prachtige, rustige Noordwest-Groningen, aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer.

Bij de ‘Tea met Flair’ krijg je per persoon: twee versbelegde mini-sandwiches (één met gerookte zalm en één met roomkaas), één ovenwarme scone met jam, lemon curd en ongezoete slagroom, één ‘je eet je vingers er haast bij op’-chocolademuffin plus twee soorten thee per gezelschap en gratis entree voor het theemuseum.

Reserveren: ga naar Theefabriek.nl/reserveren.php, minimaal twee personen per reservering
Hoofdstraat 15-25, Houwerzijl, tel. 0595-572053

De Theetuin van Landgoed Kasteel Geldrop

Het landgoed is een oase van rust aan rivier de Kleine Dommel, tussen het groen en eeuwenoude bomen. En dat op maar vijf minuten rijden van het centrum van Eindhoven! Het landgoed bestaat uit verschillende elementen zoals het kasteel uit 1340, de Engelse landschapstuin en een authentieke kinderboerderij. Grenzend aan het hof van de baron ligt de theetuin van de kasteelhoeve. Bij goed weer kun je heerlijk buiten zitten met uitzicht op de kleurrijke bloementuin.

Het culinaire mini high tea-arrangement wordt geserveerd in verschillende gangen en bestaat uit onbeperkt potjes thee en verse muntthee, twee heerlijke belegde hartige minibroodjes en vier wisselende zoetigheden zoals macarons, tartelettes brownies en bonbons per persoon.

Reserveren: bel naar 040 7874561 of mail naar Info@kasteelhoevegeldrop.nl.Reserveren kan vanaf twee personen voor di t/m vr van 11 uur tot 17 uur
Helze 8, Geldrop, tel. 040 7874561, Kasteelgeldrop.nl

Queens in Amersfoort

Bij de koningin op de thee gaan kan in Amersfoort bij Queens, op drie locaties in het historische stadshart van Amersfoort: aan het Hof, het Eemplein en op de Groenmarkt. Hier geniet je van taarten, cupcakes, chocolade en broodjes. Alles huisgemaakt, ook het desembrood. Leuk om te combineren met een Amersfoortse citytrip!

Deze speciale high tea bestaat uit een potje thee, een scone met room en jam, drie soorten huisgemaakt zoets en twee soorten sandwiches. Voor €9,50 per persoon extra heb je een Queens Royal Tea.

Reserveren kan voor elke dag van de week van 10-16 uur via Info@queens-amersfoort.nl
Groenmarkt 13, Hof 21 en Eemplein 79, allemaal in Amersfoort, Queens-amersfoort.nl

De Jonge Dame in Ede

Van harte welkom bij De Jonge Dame, het huiskamerkoffiecafé in het centrum van Ede! Wil je even je eten laten zakken? Dan kun je een gesprekje aanknopen met de huisparkiet of een van de spelletjes doen die in de kast liggen. Voor de kids is er een speciaal kinderhoekje ingericht zodat zij zich tijdens de high tea niet hoeven te vervelen.

Tijdens de speciale Flair-high tea krijg je een selectie van de reguliere high tea, met zoete en hartige lekkernijen en natuurlijk overheerlijke scones. Alles huisgemaakt door de Jonge Dame zelf, met onbeperkt thee erbij.

Reserveren: mail naar Dejongedame@gmail.com, minimaal drie werkdagen voor de geplande datum
Adres Doelenstraat 54, Ede, Dejongedame.nl

Picknickers in Sneek

Picknickers aan het Sneekermeer in Terherne is dé plek om relaxed te genieten van zelfgemaakt gebak, een sandwich of een lekker diner terwijl je uitkijkt over een van de mooiste Friese meren. Hier komt het buitenleven samen met andere goede dingen van het leven, in een prachtige omgeving.

Bij deze speciale high tea krijg je een heerlijke wellness-tea van Kusmi naar keuze in bloemetjesservies, een koektrommel met zes huisgemaakte zoetigheden en twee hartige desemsandwiches.

Reserveren: mail naar Reserveren@picknickers.nl
Utbuorren 54, Terherne, tel 0566 689800, Picknickers.nl

Brasserie Spiegelaar in Leeuwarden

In hartje Leeuwarden ligt Brasserie Spiegelaar, een fijne plek om even bij te komen van het shoppen. Bij lekker weer kan dat op het terras, met een kop koffie, of voor een lunch, borrel of een compleet diner. Of met een uitgebreide high tea, natuurlijk!

De speciale Flair-high tea bestaat uit bavaroistaartjes, bonbons, petitfourtjes, brownies, muffins, minisandwiches, minisaucijsjes, en gevulde wraps (zalm en carpaccio) en uiteraard een kop thee

Reserveren: bel naar 058 2129014 of mail naar info@brasseriespiegelaar.nl. Het arrangement geldt niet op zaterdag
Adres Nieuwestad 141, Leeuwarden, tel 058 2129014, Brasseriespiegelaar.nl

Brasserie Het Vliegershuys in Zwolle

De brasserie is gevestigd in een prachtig rijksmonument uit 1450 met veel originele details en stijlkamers. Een heerlijke plek voor een een high tea met vrienden (of lunch of diner). De keuken is het kloppend hart van de brasserie en werkt uitsluitend met dagverse biologische producten.

Bij deze speciale high tea krijg je een pot thee (voor twee personen), scones met crème fraîche en marmelade, diverse belegde sandwiches (met eiersalade en komkommer en met tonijnsalade en tomaat), huisgemaakte appeltaart, cheesecake en brownies.

Reserveren: bel naar 038 4221206 of mail naar info@vliegerhuys.nl. Het arrangement kan geboekt worden voor elke dag van de week na 14 uur, behalve op zondag
Nieuwstraat 55, Zwolle, Vliegerhuys.nl

Paviljoen Het Buitenhuis in Ewijk

Gelegen aan het mooie water van de Groene Heuvels in Ewijk (vlak bij Nijmegen) vind je Paviljoen Het Buitenhuis, dé locatie voor lekker eten en drinken. Dat kan in ons sfeervolle paviljoen, de gezellige bar of op het verwarmde terras aan het water. Zeker bij mooi weer waan je je hier in een andere wereld!

De speciale high tea bestaat uit verrassende sandwiches met divers beleg, scones met marmelade, diverse heerlijke zoetigheden, elke dag vers bereid door Patissier Elke Dag uit Beuningen en onbeperkt koffie of thee. De high tea wordt geserveerd op oud-Engels servies.

Reserveren: mail naar Info@paviljoenbuitenhuis.nl. Het arrangement kan geboekt worden voor elke dag van de week tussen 10-17 uur
Adres Ficarystraat 9, Ewijk, Paviljoenbuitenhuis.com

Lunchcafé Lente in Roosendaal

Lunchcafé Lente in het Brabantse Roosendaal dankt zijn naam niet aan het jaargetijde, maar aan het Latijnse ‘festina lente’, dat ‘haast je langzaam’ betekent. In de knusse zaak serveren we naast verrukkelijke lunches ook de lekkerste high teas, gemaakt met biologische producten, verantwoord geproduceerd en meestal afkomstig uit de streek.

De speciale Flair-high tea bestaat uit hartig belegde boterhammetjes, quiche van het seizoen, carrotcake, brownie en een scone met moestuinjam en dikke room, natuurlijk allemaal huisgemaakt! Erbij een pot thee naar keuze.

Reserveren: bel naar 0165 857253. De high tea wordt vanaf 15 uur geserveerd
Markt 8, Roosendaal, Lunchcafelente.nl

Het Koetshuys in Leiden

Het Koetshuis stamt uit het jaar 1657. Het was de plek voor de kooplieden om hun koetsen te stallen, als ze van heinde en verre naar Leiden kwamen om hun waren te verkopen. Het pand ligt aan de voet van de historische Leidse Burcht, die de oude en de nieuwe Rijn splitst. In 1981 werd het als café-restaurant feestelijk geopend door koningin Beatrix.

Bij de speciale Flair-high tea krijg je cake, een brownie, spekkoek, appeltaart, minibroodjes met gerookte zalm, brie en Serranoham, saucijzenbroodjes, bonbons en koekjes. Geserveerd met onbeperkt thee.

Reserveren: bel naar 071 5121688. Het arrangement geldt niet op zaterdag
Burgsteeg 13, Leiden, Koetshuisdeburcht.nl

Reacties