zaterdag 20 juni 2015

Gezond en lekker: Erwtensalade met veldsla en tonijn



Lekker, gezond en in een paar minuutjes klaar, wat wil je nog meer? Ik ben dol op salades en op alle soorten bonen, dus dit is een schot in de roos. Heerlijke lunch voor twee of een avondmaaltijd wanneer je er nog wat stokbrood of naanbrood bij serveert.

Ingrediënten voor twee porties:
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 300 gram kikkererwten (uit pot)
  • 150 gram tonijnstukken (in water)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el naturel yoghurt
  • 1 rode uit, in ringen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • scheut olijfolie
  • 2 flinke handen veldsla
Zo maak je het:

Laat een bakje vol lopen met heet water en ontdooi hierin de doperwten. Giet de kikkererwten af en spoel ze af met water. Meng in een ander kommetje de tonijn met de mayo, yoghurt en 1 theelepel oregano tot een tonijnsalade. Giet de doperwten af en schep de kikkererwten er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en de andere theelepel organo. Verdeel de erwten over twee borden (of twee bakjes als je het maakt voor onderweg). Daarna de veldsla, een paar scheppen tonijnsalade en top af met rode ui.

Dit lekkere recept kwam ik tegen op www.beaufood.nl

Geen opmerkingen: