zondag

Gezond en lekker: Look-a-lion candybar, 2 varianten

Vriendin A. stuurde mij een recept voor healthy lions, echt iets voor mij vond ze. Klopt, de Lion is veruit mijn favoriete candybar :D Maar ja, niet zo gezond hè?
De schat had ze ook klaargemaakt en een stukje voor mij bewaard om te proeven. Ze waren inderdaad echt heel erg lekker, ik ga ze zeker zelf ook nog eens maken thuis! 

Maar, op zoek naar het betreffende recept kwam ik nog een ander recept tegen, dat nog een tikje makkelijker te maken is, want minder ingrediënten én ook een tikje gezonder, want doordat er geen noten in zitten is het calorieën aantal aanzienlijk minder!


Dus, een recept voor glutenvrije, suikervrije en veganistische Lions van focus on foodies:

Ingrediënten voor ongeveer 8 repen:
  • 60 gram gepofte quinoa 
  • 15 medjoul dadels
  • 50 gram kokosolie
  • 4 grote eetlepels cacaopoeder
  • (eventueel) 2 theelepels vanille extract
Bereiding:

Ontpit de dadels en doe deze samen met de quinoa in een keukenmachine. Maal tot de dadels fijn gesneden zijn en kneed dit mengsel in een kommetje samen.
Bedek een bakblik met bakpapier. Het dadelmengsel mag hierop, verdeel dit over het bakblik in een dikte die jij lekker vindt als reep.
Smelt ondertussen au-bain-marie (in een kom boven heet water) de kokosolie samen met het cacao poeder. Voeg eventueel wat vanille extract toe. Wanneer dit alles gesmolten is, druppel je de chocolade met een lepel over het dadelmengsel heen tot alles bedekt is met een laagje chocolade.
Zet dit in de koelkast en laat afkoelen tot de chocoladelaag hard wordt. Snijd er dan repen van. Je kunt de chocoladerepen het best in de koelkast bewaren, omdat de chocoladelaag snel smelt vanwege de kokosolie die erin zit.

rijstwafelreep2

En het recept van Chickslovefood:

Ingrediënten (voor ongeveer 6 stuks):
  • 3 rijstwafels (niet al te grote, anders 2 rijstwafels gebruiken)
  • 30 gram havermout
  • 40 gram gemengde noten, grof gehakt
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ahornsiroop (agavesiroop of honing kan ook)
  • 50 gram pure chocola, minimaal 70% cacao
Bereiding:

- Doe de ahornsiroop en de pindakaas in een kommetje, zet 30 seconden in de magnetron of in een bak met heet water zodat het iets vloeibaarder wordt.
- Verkruimel de rijstwafels in een kom en doe hier de havermout en de noten bij.
- Schep de pindakaas hier door.
- Smelt vervolgens de chocolade in de magnetron of in een pannetje en schep de chocolade door het rijstwafel-pindakaas mengsel.
- Bekleed een rechthoekig plastic bakje met bakpapier en schep het mengsel hierin. Druk aan tot een dikke plak.
- Laat 20 minuten in de koelkast opstijven.
- Haal de plak uit de koeling en snijd in vierkante blokken of repen.

Geen opmerkingen: