vrijdag 28 augustus 2015

Gezond en lekker: Maaltijdsalade met quinoa, bulgur en gerookte kip


Een heerlijke combinatie deze maaltijdsalade! Fris door de bosui en paprika, zout en hartig door de gerookte kip en de quinoa-bulgurmix geeft het net wat extra bite en maakt dat het goed vult.
Dit is weer typisch een gevalletje wat-heb-ik-nog-in-huis-salade die verrassend goed lukte.

Ingrediënten:

  • zakje veldsla, 75 gram
  • 1/2 gerookte kipfilet, dat is ca. 100 gram
  • 1 rode paprika
  • 1 bosui
  • 70 gram gekookte quinoa(mix) (ik gebruikte 1/3 van het pakje Artisan grains tomato quinoa-bulgur mix)
  • 1 eetlepel olijfolie (met basilicum)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding:

Bereid de quinoa(mix) volgens de verpakking. Ik heb 1/3 van de mix gebruikt, 1/3 staat in de koelkast en ga ik vanavond een andere salade mee bereiden, 1/3 heb ik ingevroren. Handig om al gare quinoa klaar te hebben voor een snelle maaltijd.

Doe de veldsla in een kom. Snijd de paprika in blokjes, de bosui in ringen en de kipfilet in reepjes en voeg toe aan de veldsla. Doe de quinoa erbij.

Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en giet dit over de salade. Even husselen en klaar is de maaltijdsalade!

Zo makkelijk is het om zelf een maaltijdsalade te maken, ik was altijd van het gemak en kocht vaak een bak kant-en-klare maaltijdsalade. Het zelf maken kost je wel wat meer tijd, je weet ook precies wat er in zit en dat is mij die extra tijd zeker wel waard!

Geen opmerkingen: