dinsdag 1 september 2015

Gezond en lekker: Bananencake met kokosmeel en superfoods

Afgelopen week heb ik heel goedkoop kokosmeel gekocht bij De Tuinen, een zak van 400 gram kostte nog maar €1,25!

Kokos en banaan is een heel lekkere combinatie dacht ik, daar ga ik dus een bananencake van maken, dat kokosmeel.

Omdat de bananen zoet zijn en de kokos ook wel wat zoetig is, leek het me wel lekker om er wat tegengestelde smaken aan toe te voegen.
Ik heb gojibessen en moerbeibessen gekozen omdat deze wat zurig zijn, lekker als tegenhanger voor de zoete bananen en kokos.
Verder cashewnoten omdat deze redelijk neutraal van smaak zijn maar er wel een bite aan geven.

Het resultaat is erg lekker geworden! M'n oma vond hem zo lekker dat ik het recept voor haar moest opschrijven ;)


Ingrediënten:
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram havermout (ik gebruikte grove havermout en heb dit vermalen tot meel)
  • 75 gram kokosmeel
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • handje cashewnoten, klein gemaakt
  • 1 eetlepel moerbessen
  • 2 eetlepels gojibessen
  • 1 theelepel (ceylon) kaneel
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder

Bereiding:

Prak de bananen of maal ze tot puree in de keukenmachine (ideaal, zo'n staafmixer met hulpstukken!). Roer de eieren erdoor. Je kunt dit nog wat luchtig kloppen voor een wat meer luchtige cake.
Voeg de havermout en kokosmeel toe, goed doorroeren.

Dan de lijnzaad, kaneel, vanille, wijnsteekbakpoeder erdoor roeren.
Als laatste de cashewnoten en bessen toevoegen, even roeren en in een met bakpapier bekleed cakeblik gieten.
Ongeveer 50 minuten in de (hetelucht)oven op 180 graden, check met een satéprikker of de cake gaar is (als ie droog eruit komt is ie klaar). Even af laten koelen op een rooster; eet smakelijk!

Geen opmerkingen: