zaterdag 26 september 2015

Gezond en lekker: Havermout/appelkoek



Snel en makkelijk te maken, deze kruidkoek. Hij vult goed en smaakt naar appeltaart! Een recept om te onthouden dus. Zoals je op de foto ziet is het grof van structuur. Maar daar houd ik wel van. Je kunt natuurlijk de havermout malen tot meel, dat was mij wat te veel moeite vandaag.

Alle ingrediënten heb ik standaard ook wel in huis, bij trek in wat lekkers tussendoor is ie ook snel gemaakt. Moet je alleen even een uurtje geduld hebben terwijl ie gaart in de oven ;)

Ingrediënten:
  • 300 g havermout 
  • 150 ml (magere) yoghurt 
  • 1 el (wijnsteen)bakpoeder 
  • 2 tl kaneel
  • 125 gram gewelde rozijnen
  • 2 eieren 
  • 1 appel, in kleine stukjes 
  • handje noten, in kleine stukjes gehakt
  • 100 ml lauw water. 
Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten. Voeg dan de yoghurt, eieren en water toe, goed mengen. Vervolgens de appel en rozijnen er doorheen roeren en het vervolgens 1 uur afbakken in de oven op 200 graden.

Tip:


  • Ook lekker met koekkruiden in plaats van kaneel of met tutti frutti/gedroogde appel/banaan in plaats van een verse appel. 
  • Een handje noten doet het ook altijd goed in een kruidkoek vind ik, kun je natuurlijk ook weglaten.
  • Mocht je van zoet houden dan is het lekker om er nog een beetje honing op te smeren bij het serveren.
  • Als je het laat afkoelen en in de koelkast bewaard, zal de zoete smaak nog sterker worden.
  • Ik had magere yoghurt in huis, milde/volle/griekse/turkse/plantaardige yoghurt kan natuurlijk ook. Wordt ie alleen maar lekkerder en nog voller van smaak denk ik.

Geen opmerkingen: