donderdag 8 oktober 2015

Gezond en lekker: Bulgursalade met vijgen en geitenkaas (vega)


Omdat de combinatie van vijgen en geitenkaas zo vreselijk lekker is (en omdat ik nog een half pakje geitenkaas had liggen) ben ik verder gaan experimenteren en heb ik besloten om dit in een salade te verwerken. Ook dit gerecht is weer zeer goed gelukt.

Het is een lauwwarme salade met gebakken groentes, bulgur/couscousmix, vijgen en geitenkaas geworden. Aanrader!


Ingrediënten:
  • 1 zakje bulgur mix van Zonnatura (of 100 gram bereide bulgur of couscous)
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 4 vijgen
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 4 champignons
  • basilicum
  • olie om in te bakken
  • Nog zonder de gebakken groentes.
    Zo had ik het eerst, maar vond het nog zo kaal,
    er miste toch nog iets :)
  • balsamicoazijn
Bereiding:

Bereid de bulgur volgens de verpakking. Verhit de olie in een pan, snij de ui in ringen, paprika en champignons in stukken en bak dit totdat ze gaar zijn. Ik hou van pittig en kruid de groentes met chilipoeder en peper.
Snijd de vijgen in zessen of achten. Was de basilicum. Ik had kleine blaadjes en heb ze heel gelaten, je kunt ze natuurlijk even snijden.

Doe de bulgur in een schaal, de geitenkaas er bovenop en meng de gebakken groentes erdoor. Dan de vijgen en basilicum toevoegen, wat balsamicoazijn erover sprenkelen, nog wat peper erover strooien, even husselen en klaar is je heerlijke feestmaal!

Ruim voldoende voor één als maaltijd, met wat brood erbij is het ook genoeg voor twee. Ik ben helaas thuis de enige die dit lust ;)

Iemand nog een idee wat ik met de rest van de vijgen kan doen? :D

Geen opmerkingen: