zaterdag

Gezond en lekker: Eierkoeken (geraffineerde suiker-vrij!)


Volgens Sonja Bakker is het het ultieme tussendoortje: de eierkoek. Maar wanneer je goed kijkt wat er in de voorverpakte eierkoeken uit de supermarkt zit, zie je dat het eigenlijk een suikerbom is, er zitten namelijk plusminus 4 suikerklontjes in 1 koek!
Maar omdat eierkoeken te lekker zijn om op te geven ben ik gaan experimenteren met een recept zonder geraffineerde suikers.


Ingrediënten:

  • 2 eieren plus 1 eiwit
  • 70 gram kokosmeel
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • snuf zout
  • citroenzest (geraspte schil van 1 citroen)
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.


Klop de eieren en het eiwit luchtig met de ahornsiroop, plusminus 10 minuten lang.
Rasp de citroen, meng dit door het meel samen met de snuf zout en zorg dat het kokosmeel klontjesvrij is.
Meng dan voorzichtig het meelmengsel door het eimengsel.

Je kunt ongeveer 6 koeken maken, verdeel 6 hoopjes mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Ze moeten ongeveer 12 minuten in de oven om goudbruin en gaar te worden.

Tip:
  • kokosmeel is te vervangen door amandelmeel
  • citroen is te vervangen door limoen
  • ahornsiroop is te vervangen door honing of agavesiroop

Geen opmerkingen: