dinsdag 27 oktober 2015

Gezond en lekker: Pompoen-zoete-aardappelschotel met geitenkaas (vega)



Een makkelijk te bereiden ovenschotel en perfect passend bij de herfst. Heerlijk is de combinatie van het zoete van de bataat en pompoen en het ziltige van de geitenkaas!

Ingrediënten:
  • 1/4 fles pompoen
  • 1 zoete aardappel
  • snufje zout en peper
  • 1 handje rucola
  • 30 gram geitenkaas
  • 1 ui
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie en doe de blokjes pompoen en zoete aardappel en de uienringen in de schaal. Voeg vervolgens een scheutje olie en een snufje zout en peper toe. Meng goed door elkaar en verkruimel de geitenkaas erover.
Zet de pompoen-ovenschotel voor ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer de pompoen-ovenschotel met wat rucola.

Ruim voldoende voor 1 persoon, koolhydraat-arm en lekker zoet. Een goed gevonden combinatie!

Geen opmerkingen: