zaterdag 28 november 2015

Gezond en lekker: Curry stoofpot met pompoen en kikkererwten #vegan

Beide kinderen zijn ziek thuis. Allebei zijn ze geveld door hetzelfde virus, wat betekent dat mijn wasmachine overuren draait en ik 4x per dag de bedden moet verschonen.

Je kunt je indenken dat ik niet in de gelegenheid was om naar de winkel te gaan, vriendlief is namelijk aan het werk en had koopavond gisteren.

De kinderen houden niks binnen, dus ik hoefde alleen maar voor mijzelf te koken. Fijn om nergens rekening mee te hoeven houden, ik kan het zo scherp maken als ik wil en ook gewoon zonder vlees en met kikkererwten koken. W. houdt daar absoluut niet van namelijk, kikkererwten.

Deze recepten die spontaan ontstaan zijn vaak de lekkerste, ik vind het ontzettend goed gelukt, mijn currystoofpot van de groentes die ik nog in huis had!

Het virus is erg hardnekkig, ook W. is erdoor geveld inmiddels. Ik ben de enige die de dans tot nu toe is ontsprongen. Zou het te danken zijn aan de vele vitamines en het hardlopen in de buitenlucht?

Ingrediënten:
  • 1 biologische pompoen, geschild en in stukjes
  • 1 ui, gehalveerd en in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 paprika's, in stukjes
  • 1 pot curry saus (bijvoorbeeld Rogan josh van Sharwoods of Tikka Masala van Patak's)
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en schoongespoeld
Bereiding:

Verhit wat olie in de braadpan. 
Bak de uienringen totdat ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en fruit even aan. 
Doe dan de pompoenblokjes en paprikastukjes erbij en bak dit enkele minuten. 
Voeg de pot curry toe en een flinke scheut water en stoof dit circa een uur totdat de pompoenblokjes gaar genoeg zijn.
Roer de kikkererwten erdoor en verwarm ze even mee.

Klaar is je volledig plantaardige stoofpot (afhankelijk van welke saus je gebruikt, de Tikka Masala van Patak's was wel volledig plantaardig)!

  • Maak het eventueel wat pittiger met chilipoeder.
  • Je kunt het serveren met rijst, dan vult het wat meer, maar zonder smaakt het ook prima én is het koolhydraatarm.
  • Het is ook lekker om een aubergine in blokjes mee te stoven.
Het is een grote pan vol, ik kan hier wel 3 dagen van eten. Ik vries het per portie in, zo heb ik wat op voorraad voor het geval het weer eens voorkomt dat ik niet naar de winkel kan (of wil, haha).

Geen opmerkingen: