zaterdag

Gezond en lekker: Risotto van zilvervliesrijst en linzen

Lassie heeft een nieuw product in het assortiment, namelijk zilvervliesrijst met linzen. Dat is een smakelijke combinatie samen en het staat, zoals we van Lassie gewend zijn, binnen een kwartier op tafel. Urenlang weken en een uur koken zoals met gedroogde linzen normaal moet hoeft nu dus niet, zo kun je ook eens spontaan linzen eten ;)

Linzen en geitenkaas is een heel goede combinatie en dat had ik nog in de diepvries liggen, het recept was dus snel bedacht.

Ingrediënten:

  • pak rijst en linzen van Lassie
  • 1/2 champignon bouillonblokje
  • 450 ml water
  • 25 gram boter
  • 60 gram geitenkaas
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 grote champignons in schijfjes
  • olie
  • balsamicoazijn
  • evt. chilipoeder om het wat scherper te maken
Bereiding:

Breng het water aan de kook en los het halve bouillonblokje er in op, Kook dan de rijst- en linzenmix 8 minuten lang zachtjes. Laat nog 5 minuten staan. Roer dan de boter erdoor.
Bak in wat olie de ui glazig, voeg dan de champignons en een scheut balsamicoazijn toe. Stoof de groentes totdat de balsamico indampt. 
Doe wat rijst en linzen op een bord (ik kan in mijn eentje 3x van het pak eten), voeg de groente toe en doe dan de geitenkaas er bovenop. Voeg naar smaak wat (chili)peper voor wat extra pit eventueel.

Geen opmerkingen: