zaterdag

Browniecheesecake met frambozen


Brownie en cheesecake in één! Ideaal voor Valentijnsdag, het is simpel te maken, ziet er geweldig uit en smaakt goddelijk.

Ingrediënten ± 15 stuks :
  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 110 g bloem, gezeefd
  • 400 g verse roomkaas
  • 1 tl vanille-aroma
  • 120 g frambozen (vers of diepvries)
ook nodig: rechthoekige bakvorm van 20×30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier of taartvorm van ∅ 26 cm, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170ºC. Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (het water mag de kom niet raken). Draai het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.

Klop de boter met 250 g van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe. Roer de gesmolten choc olade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep ¾ van dit mengsel in de beklede bakvorm.

Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanille-aroma glad en spreid uit op het chocolademengsel in de bakvorm.

Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40-45 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen (zeker een uur) en serveer in blokken (of in punten als je een ronde taartvorm gebruikt hebt natuurlijk).

Bereiden ± 30 min. / oven ± 45 min. / afkoelen ± 1 uur.

Een recept uit delicious. hét bakboek.

Geen opmerkingen: