zaterdag 20 februari 2016

Gezond en lekker: Boekweitpap met bessen en banaan

Mijn variant op het recept van living the green life

Zoals het met overnight oats gaat; het vraagt wat voorbereiding, maar dat is het zeker waard voor een heerlijk, gezond en voedzaam ontbijt!

Ingrediënten voor 2 porties:
  • 100 gram boekweitkorrels (ook wel boekweitgrutten)
  • 250 ml water
  • 2 bananen
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • handjevol frambozen of andere bessen (mag bevroren zijn, geen probleem om dit te verwerken).
  • grote scheut plantaardige melk

Bereiding:

Doe de boekweitkorrels samen met het water in een weckpot en laat deze een nacht staan. Het is belangrijk dat de korrels goed weken, anders is het voor je lichaam moeilijk deze te verteren en de vitaminen en mineralen op te nemen.
In de ochtend giet je het water weg en doe je de geweekte boekweit in je blender samen met de overige ingrediënten. Mix tot je een dikke pap overhoudt. Schep dit in een bakje en bewaar de rest in een weckpot in de koelkast (dit blijft max. twee dagen goed).
Versier met fruit (kiwi, appel, banaan, bessen) en eventueel een andere topping zoals moerbeien, extra kokos, kaneel of pitten.

Geen opmerkingen: