dinsdag 26 juli 2016

Gezond en lekker: Sinaasappel-rabarbermuffins


In mijn Hello Fresh fruitbox die ik eenmalig besteld heb zaten 4 stengels rabarber. Lekker, maar wat moet je er mee? Je moet het bereiden, het is volgens mij niet zo rauw te eten.

Ik dacht dat het verwerken in muffins een manier was om ook mijn jongste zover te krijgen dat hij een keer rabarber gaat proeven, hij heeft goed meegeholpen me het maken ervan.

Er zijn veel recepten te vinden online voor rabarbercake, -cupcakes en -muffins, maar deze zijn óf met veel suiker óf met eieren/honing/andere dierlijke producten die ik niet wil eten.
Ik ben zelf aan het experimenteren geslagen en dit is het verrukkelijke resultaat ervan :)

Ingrediënten:
  • 180 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • rasp van de schil van 1 sinaasappel
  • sap van 1 sinaasappel
  • pistachenoten
  • 200 gram rabarber, geschild en in kleine stukken gesneden
  • 1 theelepel vanille-essence

Bereiding:

Het meest makkelijke is om de banaan, havermout, kokosolie, bakpoeder, ahornsiroop, vanille-essence en sinaasappelsap en -zest in de blender te doen en het zo tot een egale massa te blenden.
Roer daarna de rabarber erdoor.
Vul 12 muffin-vormpjes met het mengsel en druk in elk vormpje een paar pistachenoten in het deeg.
Bak het gaar in de oven op 160 graden in ca. 30 minuten.



Tip voor mensen uit de omgeving Coevorden:
Ik heb nog even ahornsiroop opgehaald bij Biolokaal, ideaal, want daar kun je gewoon zelf je fles meenemen en laten vullen. 
Scheelt onnodig verpakkingsmateriaal. En qua prijs hoef je het niet te laten,  je bent ongeveer evenveel kwijt als in de supermarkt; voor het vullen van deze fles betaalde ik €7,-, ik zag dat de standaard prijs van een fles ahornsiroop bij de Jumbo ruim €6,- is.

Geen opmerkingen: