vrijdag

Gezond en lekker: Hummus met zongedroogde tomaat

Als we gaan barbecueën hebben we altijd minimaal 1 stokbrood erbij, dat vinden we alle 4 erg lekker. Vriendlief en oudste zoon eten het kaal op, jongste zoon en ik houden van (rode) pesto of hummus op ons broodje.

Zelfgemaakt is het allerlekkerste vind ik, het is snel te maken en je weet precies wat er in zit, dat vind ik erg fijn.
Voor het recept van de normale hummus kijk je hier, ik heb hem wat opgeleukt met zongedroogde tomaten erdoor. Een gouden combinatie!



Ingrediënten:

  • Blik kikkererwten, uitgelekt.
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels limoensap (of citroensap)
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten (in olie, ik had de reepjes)
  • peper naar smaak
Bereiding:

Het geheim voor een lekker luchtige hummus is de velletjes van de kikkererwten te verwijderen. Het kost je 5 minuten werk,  maarje plopt ze zo uit het velletje én het is de moeite wel waard.
Doe alle ingrediënten in een hakmolen (of met staafmixer/blender/foodprocessor kan ook natuurlijk) en maal het tot een smeuïge massa.
Dat is alles. Dippen met rauwe groentes, op de bonenburger of op een stokbroodje; hummus hoort bij barbecue bij mij sinds ik vegan eet :)


P.S.: Het is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook!

Geen opmerkingen: