vrijdag 18 november 2016

Traktatie of toetje: Pompoen/kokostaart met pecankorst

Een heerlijke combinatie lijkt het me: pompoen en kokos! Bij de eerst volgende gelegenheid dat het kan ga ik zeker deze taart op tafel zetten, Ik moet alleen nog even de gecondenseerde kokosmelk halen. Wellicht wanneer we Sinterklaas vieren met de familie?
Weer een mooi voorbeeld dat je ook zonder dierlijke producten heerlijke taarten kunt maken.



Ingrediënten
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 6½ el kraanwater
  • 230 g pecannoten
  • 50 g boekweitmeel
  • 150 g gedroogde pruimen
  • 50 g kokosolie
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)
  • 2 el ahornsiroop
  • ½ tl zout
  • 400 g pompoenstukjes
  • 2 limoenen (schoongeboend)
  • 160 g gezoete gecondenseerde kokosmelk (blik)
  • 3 el maizena
Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het gebroken lijnzaad met 21/2 el water en laat 5 min. staan. Doe de pecannoten, het boekweitmeel, de gedroogde pruimen, kokosolie, gemberpoeder, ahornsiroop en het zout in de kom van de keukenmachine.

Voeg het lijnzaadmengsel toe en maal in ca. 3 min. tot zich een bal vormt. Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel er gelijkmatig over en druk stevig aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Kook ondertussen de pompoenstukjes in water in 10 min. gaar. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers alle vruchten uit. Giet de pompoen af en voeg de limoenrasp en -sap en kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer.
Meng de maïzena met 4 el water. Breng de pompoenpuree op middelhoog vuur al roerend aan de kook en voeg het maïzenamengsel toe. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken totdat een pudding ontstaat. Neem de pan van het vuur. Giet de pompoenpudding in de taartbodem en laat buiten de koelkast afkoelen en opstijven. Dit duurt ca. 1 uur.


Bron: Allerhande

Geen opmerkingen: