donderdag

Gezond en lekker: Couscous met gestoofde groentes


Met het juiste gereedschap is het echt leuker en makkelijker om een gezonde maaltijd te koken. Mijn groentes stoof ik graag sinds ik een gietijzeren braadpan heb, met couscous en kikkererwten erdoor kun je op een simpele manier een heerlijke en voedzame maaltijd maken. 
Daar hou ik van; simpel & makkelijk ✌

Ingrediënten:
  • 1 pak couscous
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram gare kikkererwten (van te voren gekookt of uit blik/zak)
  • olie om in te bakken
Bereiding:

Snipper de ui en fruit dit in wat olie. Snij de courgette en aubergine in blokjes en voeg toe aan de pan als de ui glazig ziet. Pers de knoflook uit boven de pan, voeg de ras el hanout kruiden toe en laat dit enkele minuten stoven.
Als de aubergine en courgette zachter en wat verkleurd zijn kun je de tomatenblokjes toevoegen. Laat dit weer zo'n 10 minuten stoven. Hoe langer je het laat staan, hoe beter de smaken zich vermengen. Op een laag vuur kun je het gerust een half uur laten sudderen. Voeg op het laatst kikkererwten toe, verwarm dit nog even mee.
Bereid de couscous volgens de verpakking, als het gaar is roer je dit door het groentemengsel. Klaar!
Het is erg lekker met wat hummus erbij en met rauwkost om te dippen.

Geen opmerkingen: