Hoe ik mijn kinderen aan de havermoutpap kreeg



Havermout is gezond, dat weet iedereen inmiddels wel denk ik. Het bevat geen gluten, verzadigt goed en bevat antioxidanten. De smaak moet je wel even aan wennen wanneer je van bijvoorbeeld Brinta (volkoren tarwemeel) overstapt naar havermout. Mijn kinderen accepteerden dat namelijk niet in één keer.

Het was eigenlijk per ongeluk dat ik ze havermout moest voorzetten, de Brinta was op en er was geen tijd om naar de winkel te gaan.


Gewone havermout maakte ik voor ze toen, maar dat weigerden ze pertinent. Ergens ook wel logisch, de overgang was wel heel erg groot, van de fijne Brintapap naar de grove havermoutpap.
Ik besloot om de havermout fijn te malen in de hakmolen, zodat het dezelfde consistentie zou hebben als de normale pap.
Dat ging er die ochtend met wat tegenzin gelukkig wel in.

Ik eet zelf elke dag havermoutpap vanwege de vele gezondheidsvoordelen (en omdat het lekker is natuurlijk), waarom niet proberen om mijn kinderen ook zover te krijgen?
Het is namelijk ook een stuk goedkoper; €0,39 voor 500 gram havermout versus €1,39 voor 500 gram Brinta.

Ik meng het nu, de Brinta en de gemalen havermout, het is nu half om half waar ik de pap van maak. Geleidelijk aan maken we de overstap naar volledige havermout, maar dat kost tijd en gewenning. Mijn oudste is erg gevoelig voor verandering van de structuur van zijn eten, op deze manier lijkt het wel te lukken. Het is ook gelukt om van normale melk over te stappen naar havermelk, de aanhouder wint ;)

Reacties