zondag

Snelle pinda-kokos koeken (no bake!)


Deze koeken met dadels, pindakaas en kokos hoef je niet te bakken, zijn superlekker, zoet en vullend, én in 5 minuutjes te maken!

Ingrediënten, voor zo'n 8 blokjes:
  • 12 medjoul dadels, ontpit (ik gebruikte die van Yogi & Youssef, die zijn erg lekker en mooi groot)
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels havermout(/spelt mix heb ik gebruikt)
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Meng tot het een mooi dik en plakkerig mengsel is. Het moet makkelijk door te roeren zijn, maar zeker niet te vloeibaar. Is het te vloeibaar, voeg dan extra havermout toe. Is het iets te dik, voeg dan wat extra kokosolie of pindakaas toe.

Leg bakpapier in een vorm en lepel het mengsel erop. Leg er een tweede velletje bakpapier op en druk aan. Laat minimaal een uur in de koelkast staan, maar langer kan natuurlijk ook - dan wordt het nog steviger. Daarna kun je er mooie repen of vierkantjes van snijden.
Deze energierepen blijven een aantal weken goed in de koelkast en zelfs drie maanden in de vriezer. Let op: je kunt deze niet de hele dag in je tas laten zitten, want dan worden ze te zacht.

Geen opmerkingen: