zaterdag 21 april 2018

Pizza met bloemkoolhummus



Mijn oma is fan van het tijdschrift "Eet Paleo", ik mag er graag even in bladeren als ik bij haar ben. Paleo is absoluut niet vegan, maar wel gezond en vaak verrassend.
Ze kwam met de tip voor bloemkoolhummus, "echt wat voor jou, jij houdt toch zo van hummus?"
Absoluut; heel toevallig had ik ook nog wat gekookte bloemkoolroosjes in de koelkast liggen, de rest van de ingrediënten voor hummus heb ik standaard wel in huis.

Dit is mijn variatie van de bloemkoolhummus.

Ingrediënten:

  • 250 gram bloemkoolroosjes (al gekookt en gaar)
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 el citroensap (ik heb altijd een flesje in de koelkast staan)
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 tl komzijnzaad
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
Doe alles in een blender/hakmolen/keukenmachine en blend tot een smeuïg geheel. 


Dit was al lekker om zo als dip te eten, maar wat echt een goddelijke combinatie is, is wanneer je het op een pizza doet. 
Tante Fanny pizzadeeg is kant en klaar & vegan, handig!

Dit gebruikte ik:
  • rol Tante Fanny pizzadeeg (pizza van 24 x 36)
  • 200 gram artisjokhartjes
  • 1 oranje paprika in stukjes
  • bloemkoolhummus, naar smaak
  • snoep- of chessytomaatjes
  • verse basilicum, in reepjes
Verwarm de oven voor op 230 graden. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en verdeel de artisjokharten en paprika erover. Bak de pizza bruin en gaar in ca. 15 minuten.
Haal de pizza uit de oven, verdeel de hummus naar smaak erover. Maak het af met de gehalveerde tomaatjes en basilicum.
Snijd in 8 stukken en eet smakelijk!


1 opmerking:

Luc van de Wiel zei

Het is weer eens wat anders, bedankt voor de tip! :)