<script> <style>

donderdag 20 november 2014

Budget superfoods: Kaneel en honing

honing en kaneelDat kaneel in de categorie superfood valt wist ik al, maar dat honing ook daartoe gerekend mag worden én dat ze samen een gouden combinatie vormen tegen tal van klachten wist ik nog niet. Handig, want kaneel en honing zijn wel van die producten die bij bijna iedereen standaard in het keukenkastje staan. Drie prachtige voorbeelden:


  • Slechte adem bestrijden:
Het eerste wat veel mensen in Zuid Amerika ‘s morgens doen? Gorgelen met een theelepel honing en kaneel, gemengd in warm water. Het schijnt dat het de hele dag door voor een frisse adem zorgt.


  • Hulp bij huidinfecties:
Leg een mengsel van 1 theelepel honing en 1 theelepel kaneel op de aangedane plekken. Dit zou o.a. eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties verlichten.


  • Afvallen met thee van honing en kaneel:
Er is van alles over te vinden op het internet. Honing en kaneel gecombineerd gaan de strijd met vet aan (letterlijk). Klinkt goed, het proberen waard.
Neem dagelijks in de morgen een half uur voor het ontbijt en in de avond voor het slapen gaan een kopje thee van honing en kaneel.
Recept: Meng in een glas gekookt water 1 theelepel honing en een halve theelepel kaneel. Eventueel een schijfje citroen en gember toevoegen en vervolgens lekker warm opdrinken. 


Ik ben er gisteravond mee begonnen, lekker is het in elk geval wel :) Ben benieuwd naar de resultaten.

Geen opmerkingen: