zaterdag 29 november 2014

Guilty pleasure: Starbucks koffie plus mijn eigen skinny variant.

Ergens is het maar goed dat er geen Starbucks in Drenthe te vinden is, dan was ik arm en moddervet! De dichtstbijzijnde vestigingen zitten in Zwolle en Groningen, zelfs mij gaat het iets te ver om voor koffie zover te rijden. Maar toen W. onverwacht een weekendje weg ging naar Italië om te scheuren in een Ferrari (de baas had geen tijd, wat een buitenkans niet?!) en vroeg of ik hem naar Schiphol wilde brengen, zei ik natuurlijk meteen ja. Want op Schiphol zit een Starbucks. Iets met twee vliegen in één klap enzo ;)

De Caramel Macchiato was even lekker als in mijn herinnering, de brownie erbij was ook goddelijk. Want dat is ook mijn grootste probleem bij Starbucks, ik kan het niet alleen bij koffie houden. Carrotcake, brownies, muffins, pecanrepen, het is allemaal even lekker. Dus ben ik weer €9,- armer, 800 kcal voller maar wel zeer voldaan. Gek genoeg voel ik me ook nooit erg schuldig, omdat ik er zo weinig kom gun ik mijzelf de traktatie ook echt op dat moment. En de volgende dag loop ik een paar kilometer extra hard, probleem opgelost!

Maar... Ik was bij Xenos gisteren en daar hadden ze flesjes hazelnootsiroop afgeprijsd voor €0,10 (ja ongelooflijk niet, benieuwd wat de normale prijs is), want het was nog maar beperkt houdbaar. Ik heb er een paar meegenomen, ik wilde wel eens een poging wagen mijn eigen variant op de Starbucks Caramel Macchiato te maken. En dat is gelukt! En hoe! Mijn dag kan niet meer stuk, van zoiets als een recept of idee dat goed uitpakt kan ik echt heel gelukkig worden.

Voor een skinny Hazel Macchiato heb je nodig: Een goede melkopschuimer (ooit gekocht bij Hema, RVS, maakt stevig schuim, zo stevig dat als je iets te lang doorklopt je boter hebt weet ik uit ervaring), magere melk, goede espresso (Nespresso, what else?), notensiroop.
Melk verwarmen en dan kloppen in de opschuimer. Intussen espresso maken, melk plus schuim erbij gieten en een scheut siroop toevoegen. Enjoy!

Genieten zonder schuldgevoel, want dit is geen calorieënbom maar wel haast even lekker én véle malen goedkoper.

Geen opmerkingen: