<script> <style>

maandag

Gezond en lekker: Worteltjestaart!

Een heerlijke taart is een worteltjestaart. Dat is echt mijn favoriet, maar helaas ben ik de enige thuis.
In dit recept wat ik vond op de site van www.eetgoedvoeljegoed.nl is het gezoet met banaan en rozijnen in plaats van suiker.
Dit is een vrij groot recept, maar je kan hier bijvoorbeeld een flinke hoeveelheid cupcakes van maken , dat ga ik zeker doen. Kan ik ze invriezen en er een flinke tijd mee vooruit! De taart blijft heerlijk smeuïg en zacht, tot wel een week na het maken.
 
 
Ingrediënten:
  • 450 gram amandelmeel
  • 2 tl Keltisch zeezout
  • 1/2 tl Baking soda
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 60 ml druivenpitolie of gesmolten kokosolie
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 60 ml appeldiksap of 40 ml ahornsiroop
  • 5 grote eieren
  • 300 gram wortels, geraspt
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram walnoten, gehakt
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, zout, baking soda en specerijen.
Kluts in een maatbeker de eieren los met de olie en appeldiksap en schenk dit bij het amandelmeel.
Als het beslag redelijk goed gemengd is, roer je de geraspte wortels, geprakte bananen, rozijnen en walnoten door.
Neem een ruim bakblik (30cm doorsnee of 30cm in het vierkant) en bekleed dit met een velletje bakpapier.
Zet het in de oven en bak in 40 minuten gaar of tot er een tandenstoker of mes schoon uit komt.
Laat een uur afkoelen en smeer er een frosting over.
Bewaar het in een luchtdichte doos in de koelkast.
 
 
Cream Cheese frosting
  • 200 gram Monchou op kamertemperatuur
  • 6 el agave of honing
  • 6 el room
Meng met een handmixer of in de keukenmachine met de garde (o.i.d.) de Monchou met het zoet en de room tot er een mooie, gladde frosting ontstaat.
Smeer met een mes op de taart of op je cupcakes.
 
 
Marshmallow Frosting
  • 100 ml honing of agave
  • 2 eiwitten
 
Neem een steelpan en verwarm hierin de agave of honing tot het bubbelt.
Draai het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de kleur verandert van licht-goud tot karamel kleur.
Neem een ruime kom en klop hierin de eiwitten stijf. Je kan hier uiteraard ook de keukenmachine voor gebruiken.
Laat nu, terwijl de machine op langzaam staat, de hete honing of agave er voorzichtig in lopen totdat het goed gemengd is.
Bewaar in de koelkast maximaal 24 uur.

Geen opmerkingen: