<script> <style>

maandag 15 december 2014

Gezond en lekker: Zelf Chai Latte maken

Masala thee, ook wel bekend als chai, komt uit India. Ik vind het echt een winters drankje ook, door de heerlijk geurende specerijen en kruiden! Ik koop zelf graag de Chai tea bij Xenos, daar kosten twee doosjes samen €1,-.
Maar, het zelf maken is natuurlijk nog veel leuker: Je weet precies wat er in zit en de bevrediging van het zelf maken is veel leuker dan het kant en klaar te kopen. Dus hierbij het recept voor hét hippe winterdrankje bij uitstek!

Ingrediënten 
  • 1 tl kruidnagels 
  • 1 tl vers gemalen peper 
  • 1 tl kardemom zaadjes 
  • 1/2 tl geraspte nootmuskaat 
  • 1 tl gemalen kaneel of een kaneelstokje 
  • 1 tl gemberpoeder 
  • 1 kopje melk 
  • suiker of honing naar smaak
Deze heerlijke kruidenthee maak je gemakkelijk zelf: rooster de specerijen even in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Laat ze afkoelen en maal ze fijn met behulp van een keukenmachine of een vijzel. Zet opzij of bewaar in een luchtdicht doosje. Verwarm de melk (je kunt gewone of sojamelk gebruiken) met ongeveer 1/4 theelepel van de chaimix in een steelpannetje. 

Haal van het vuur en voeg een theelepel losse zwarte thee of een theezakje toe. Laat deze voor een paar minuten trekken en giet de melk door een zeefje in een theeglas. 

Voeg suiker of honing naar smaak toe. Met een scheutje gembersiroop kan je je chai latte nog een extra spicy touch geven. Enjoy!
 
Tip: Lekker met wat opgeschuimde melk bovenop (haast net zo lekker als slagroom, maar zonder de calorieën. Ook magere melk kun je prima opkloppen!). Garneer evt. met nog een beetje nootmuskaat of kaneel.

Geen opmerkingen: