maandag 1 december 2014

Soms heb je van die dagen..

De dag der tegenvallers, dat somt het wel een beetje op hoe mijn dag vandaag was. Maar hé, ik weet nu dat een avocado verwerken in een bananencake niet lekker is, al doende leert men, niet?
Ik had namelijk 2 weken geleden op de markt een avocado gekocht, wat die was goedkoop en ik lees regelmatig dat avocado's zo ontzettend gezond zijn en echt een terugkerend onderdeel van je dieet zouden moeten zijn. Vandaar.
Maar nu, twee weken verder is diezelfde avocado meer dan rijp en werd het tijd om óf het op te gaan eten, óf nog een dag of twee te wachten totdat ie helemaal vloeibaar was. Bij mijn weten valt de avocado in de categorie fruit, dus ach, ik verwerk het gewoon in een bananencake dacht ik! Extra gezond door alle goede vetten.
Dat het groene beslag er al niet zo appetijtelijk uit zag, was de eerste hint dat dit misschien toch niet echt een heel erg goed idee was.
Maar ja, wie a zegt.. Gewoon in de oven en bakken dus, maar de cake was niet gaar te krijgen! Ik heb 'm uiteindelijk wel 2 uur in de oven gehad, maar hij was nog niet helemaal droog van binnen.
Toch maar af laten koelen en geproefd, maar hij smaakt net zoals ie eruit zag: Niet dus. Ach, misschien lusten de vogels het wel.

Vanavond ben ik met mijn moeder en haar vriendin naar een proefles yoga geweest. Ik heb namelijk  yogalessen cadeau gekregen van mijn stiefvader! Wat ontzettend lief hè?
Ik was erg benieuwd en verwachtte er best wel wat van, ik doe zelf thuis ook wel aan yoga door middel van een app op m'n iPhone, maar ik heb geen idee of ik er wat van bak, misschien pak ik alle oefeningen wel helemaal verkeerd aan. Plus dat ik niet verder kom dan de zonnegroet van 15 minuten, dan ben ik echt wel helemaal bezweet en kapot. Ik ben dus wel op zoek naar wat variatie.

Het viel best tegen, die proefles en dat is een behoorlijk understatement.
De oefeningen waren wel prima, vooral veel ademhalingsoefeningen en meditatie, niet zo'n intensieve sessie als ik het thuis doe, maar het was vre-se-lijk koud. Het was bij iemand achter het huis in de blokhut en binnen liggend op de vloer (gewoon zandgrond met daar overheen een stukje zeil) net zo koud als buiten. Dat de andere deelnemers in sloffen en vesten aankwamen, was al een veeg teken. Dat er ook dekentjes uitgedeeld werden (die ik natuurlijk eigenwijs als ik ben niet heb aangenomen, stom!), was toch wel het toppunt.

Op zoek naar een andere locatie om te yoga-en dus, als er iemand is die nog iets kan aanraden in de omgeving Coevorden, dan houd ik me graag aanbevolen. Morgen maar weer gewoon een rondje hardlopen.

Geen opmerkingen: