<script> <style>

maandag

5 tips uit het boek "Good Food - word in 1 maand de beste versie van jezelf"

GoodFood
Gezond leven betekent niet dat je de rest van je leven worteltjes moet knagen of een dieet moet volgen, integendeel. Volgens de GoodFood-methode valt gezond eten volgens een 80/20-regel eenvoudig te integreren in je dagelijks leven.

Voedingscoach Laurianne Ruhé werd ruim vier jaar geleden ziek. Een emotionele rollercoaster waar ze achteraf gezien dankbaar voor is. Dankzij deze periode is ze zelf gaan ervaren wat goede en gezonde voeding voor je lichaam kan betekenen.

Weer een boek voor op m'n verlanglijst, alvast 5 tips:
1. Makkelijk het roer omgooien
Laurianne’s belangrijkste boodschap: dat het niet moeilijk hoeft te zijn om gezonde voeding blijvend in je dagelijks leven te integreren. 1 verandering per dag is tenslotte al gauw 365 veranderingen per jaar!
 
2. Bedorven producten
Kies altijd pure, gezonde producten en voedingsstoffen uit de natuur. Ingrediënten die je lichaam daadwerkelijk herkent en waarvan het weet wat het ermee moet. Kortom: voedingsmiddelen die kunnen bederven.
 
3. Achter gesloten deur…
Een minder smakelijk verhaal, maar een goede graadmeter is je poep. Goede ontlasting is een bruine sigaar aan één stuk. Je hebt eigenlijk geen wc-papier nodig. Is dit niet het geval, is het waterig, plakkerig of slijmerig, dan zou het kunnen zijn dat je iets binnen krijgt waar je darmen niet goed tegen kunnen. Dit uit zich ook vaak in lucht in je darmen. Je ontlasting laat zien hoe het met je gaat.
4. Fair trade
Er is regelmatig verwarring of fair trade hetzelfde als biologisch is. Het antwoord is: nee, niet per se. Fair trade staat voor eerlijke handel, de boeren krijgen een faire prijs voor hun oogst. De producten zijn niet per definitie biologische verbouwd, maar er wordt wel gestreeft naar milieuvriendelijke teelt.
 
5. Broccolikoekjes
Makkelijk te maken en een gezonde snack. Je kunt ze ook als vervanger gebruiken wanneer je een broodje hamburger gaat maken.
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Hele broccoli
  • Bieslook of koriander, klein handje
  • Halve rode peper
  • 2 eieren
  • 15 el quinoameel
  • 100g pittige geitenkaas/schapenkaas (geraspt)
  • 60 ml geitenmelk
  • Flinke snuf zout
  • Peper
  • Olijfolie
 
Bereiding:
Was de broccoli goed en snijd deze in stukjes.
Kook de broccoli in water met zout en laat afkoelen.
Snijd de knoflook en de ui in kleine stukjes.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.
Maak een beslag van de eieren, de melk, de kaas, het quinoameel en een snuf zout en peper.
Doe alles bij elkaar. Voeg eventueel nog verse bieslook of koriander toe.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
Verdeel het beslag in rondjes in een hete pan (niet te dik) en bak de koekjes in ongeveer 2 minuten goudbruin. Serveer ze warm of koud.

Geen opmerkingen: