<script> <style>

vrijdag 2 januari 2015

Celebrity crush #2: Lana del Rey - Gods and Monsters

When it's dark, look for stars; dus hier weer één van de dingen waar ik blij van word: Lana del Rey!

Héérlijke muziek vind ik, de muziek van Lana del Rey. Ik vind zowel het eerste album: Born to Die als het tweede album: Ultraviolence helemaal fantastisch, ik heb ze ook beiden op elke mogelijke playlist staan: Auto, Deezer, Spotify, Youtube. Kun je ook prima op hardlopen hoor, gewoon 2 stappen per beat zetten.

Mocht je nieuwsgierig zijn en gaan zoeken, kies dan wel de uitgebreide versies, staan een hoop extra nummers op die erg goed zijn. Waaronder deze, Gods and Monsters. Die ken ik eigenlijk nog maar pas, omdat ik geen idee had dat de Born to die - Paradise edition extra nummers bevatte!


Ik las op Facebook dat ze in de categorie Hollywood pop / sad core valt, dat laatste is wel de meest passende omschrijving inderdaad. Toch vind ik wel dat er een wezenlijk verschil is met Coldplay, dat vind ik echt deprimerende muziek en kan ik niet naar luisteren, van Lana word ik juist blij ondanks dat het dus gecategoriseerd is als sadcore.

Ook vind ik haar zelf ook echt een inspiratiebron, haar kledingstijl en uiterlijk is net zo bijzonder als d'r muziek. Ik blijk niet de enige te zijn, mijn (zeer omvangrijke) bord van Lana del Rey op Pinterest is behoorlijk populair.
In mijn eigen omgeving is ze heel wat minder populair (of bekend?), tot nu toe heb ik alleen vriendin M. positief over haar horen spreken. Zelfs mijn stiefvader, dé muziekkenner en -liefhebber bij uitstek vind het niet echt wat.

Ach ja, smaken verschillen :)

1 opmerking:

Tanja zei

Hallo, ik ben ook fan van Lana hoor! :-)