donderdag 29 januari 2015

DIY: Personaliseer je schoenen!

Het is eigenlijk zo simpel om je schoenen, met name je sneakers een upgrade te geven, simpelweg door er andere schoenveters in te doen! Iets wat ik in mijn tienerjaren nog wel eens deed maar al weer helemaal vergeten was.
Ik kwam op het idee door de NikeID schoenen, die kun je helemaal naar eigen smaak ontwerpen qua kleurencombinaties, dat is leuk! Maar ook prijzig natuurlijk.

Ik ben eens in mijn eigen kasten gedoken, ik heb nogal een de gewoonte om spullen te kopen die ik erg leuk vind (veters met sterretjes! Ik hou nou eenmaal erg van sterretjes), maar waar ik bij thuiskomst niet weet wat ik er mee moet doen en die dus in de kast belanden. Alhoewel dat tegenwoordig minder vaak gebeurd, bij alles waarmee ik in mijn handen sta vraag ik me tegenwoordig af of ik dit nou echt nodig heb en of het budgettair gezien ook wel uitkomt. Vaak kan ik het dan weer terug leggen. Doorzettingsvermogen hè? Vind ik ook best knap van mijzelf :)
Maar goed, ik had dus inderdaad nog een verzameling veters liggen in verschillende kleuren en ben gewoon eens gaan experimenteren met de kleuren om te kijken of en wat voor een verschil het zou maken.

Mijn vorig jaar in de uitverkoop (voor €10!) bij Jonker gekochte sneakers van Le Coq Sportif zien er met een paar andere veters in plaats van dertien in een dozijn ineens heel erg eigen en origineel uit!
 

Mijn stokoude Nikes (zijn echt minstens 15 jaar oud) zien er weer fris uit met een nieuw kleurtje veters. Ik ben uiteindelijk voor de grijze gegaan, kleurt mooi bij het zilveren logo.
Ik was onze sneakers trouwens altijd gewoon in de wasmachine, ook de leren varianten, ze komen er altijd weer zo mooi schoon uit! Zelfs deze haast inmiddels weer retro exemplaren ;)

Leuk voor de kinderschoenen zijn de vleugels die je aan de veters vast kunt maken, bijvoorbeeld deze van H&M. Mijn zoon wil ze helaas niet dragen, misschien dat ik ze zelf maar aan mijn hardloopschoenen knoop. Je koopt soortgelijke exemplaren van Shwings hier, nu in de aanbieding voor €6,47.

Sneakers pimpen

Met studs en textielstiften of -verf kun je stoffen schoenen zoals Vans en Converse Allstars heel erg leuk personaliseren (of de look-a-likes van de Primark/Action, misschien een beter idee om het eerst op te proberen)! Leuk om voor en/of met kinderen te doen, op een kinderfeestje bijvoorbeeld.

 Ik ga binnenkort maar eens een poging wagen met m'n Primark Allstars!

Geen opmerkingen: