<script> <style>

zondag 4 januari 2015

Gezond en lekker: Minestronesoep

Van origine een kliekjessoep in Italië, hét recept hiervoor is er dus ook eigenlijk niet, omdat het gemaakt wordt met wat er voorhanden is, dat is natuurlijk ook weer seizoen afhankelijk.
In mijn geval was het meer een "ik heb geen zin om naar de winkel te gaan en kijk wat ik nog in huis heb"-soep, het resultaat was heerlijk! Suiker- en andere troep vrij, veel verse groente, pasta en bonen. We kunnen er twee dagen van eten, fijn als warme en stevige lunch en met een lekker afbakbroodje erbij een makkelijke maaltijd.

Ingrediënten:
  • 2 liter bouillon (rund of groente)
  • 500 gram soepgroente of restjes groente wat je nog hebt liggen
  • 2 blikken gepelde tomaten (in blokjes is makkelijker kwam ik achter)
  • 2 handjes pasta (schelpjes, fusili, macaroni, penne)
  • 1 blikje reuzenbonen of andere (witte) bonen
  • Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak.
Bereiding:
Heel simpel eigenlijk, breng de bouillon aan de kook, doe de groente, tomaten en pasta erin. Laat een kwartiertje op laag vuur pruttelen. vlak voor je het gaat opdienen de bonen toevoegen en verwarmen. Kruiden naar smaak toevoegen. Eet smakelijk!

Tips:
  • Voor een vegetarische soep: groente- of kruidenbouillon gebruiken
  • Als je het vlees mist: heerlijk met gebakken spekjes, wordt het meteen een stuk zouter van.
  • Gehaktballetjes draaien, gekruid met Italiaanse kruiden en toevoegen samen met de groente en pasta
  • Rijst in plaats van pasta gebruiken
  • Suikervrije bouillonblokjes zijn erg moeilijk te vinden, ik heb deze van Merza gevonden bij Jumbo. Helaas inmiddels uit het assortiment.
  • Voor wat extra pit: Chilipoeder. Die van AH huismerk (€1,49) is het pittigst. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat bijna overal op strooi ;) 

Geen opmerkingen: