vrijdag 20 februari 2015

DIY: Haken aan de servieskast, geïnspireerd door Riviera Maison

Ik ben dol op de spullen van Riviera Maison. Als mijn budget het toeliet had ik mijn hele huis ermee vol staan :)
Nu blijft het bij wat originele serviesstukken en vooral veel spullen geïnspireerd op de stijl van RM, wat je tegenwoordig haast overal, van Action tot Xenos, kunt vinden.

Het is ook niet gek dat het veel nagemaakt wordt of dat andere winkels/merken zich er door laten inspireren, het zijn werkelijk prachtige meubels en er is ook echt goed over nagedacht.

New England Fish Market smallAan de eettafels zitten bij verschillende series bijvoorbeeld haken aan de zijkant, waar je spullen aan kunt hangen. Bij de servieskasten is er aan de zijkant vaak ook óf extra opbergruimte óf zijn er haken bevestigd, geniaal gewoon! Of eetkamerstoelen met een handgreep aan de rugleuning, maakt het aanschuiven een stuk makkelijker én wordt de stof niet zo snel vies.
Maar het komt ook met een behoorlijk prijskaartje. Gelukkig hebben ze ook periodes met sale én het hele jaar door sale in de outletstore in Almere.

Omdat een kast als deze er nog niet in zit voor mij ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Ik heb haken aan de ene zijkant bevestigd, gewoon met dubbelzijdig tape en dit is een ideale plek voor de door L. gemaakte kunstwerken!

Aan de andere zijkant heb ik spijkertjes in de kast geslagen en daar een leuk lijstje met een wasknijper erop geplakt aan gehangen, makkelijk om een tekening of poster tussen te klemmen. En zo kun je ook nog eens (wat sneller) afwisselen, L. maakt regelmatig iets voor mij, dat moet natuurlijk wel geëtaleerd worden ;)

 
Sowieso erg makkelijk om zelf te maken: versier een houten wasknijper met een stukje washitape of papier, plak het op de kast met een stuk dubbelzijdig tape et voilà: klaar is je papierknijper.
Zo simpel kan het zijn.
 
 

Geen opmerkingen: