zondag 15 februari 2015

Gezond en lekker: Broccolistamppot 2.0

Héérlijk vond ik de broccolistamppot, dat wilde ik nog een keer maken. Toen ik dat besloot had ik niet alle ingrediënten voor de variant die ik eerder hier gedeeld heb in huis, dus heb ik er zelf een draai aan gegeven. Ik moet zeggen dat ik hem nog lekkerder vind dan de vorige! Broccoli en paprika is een erg goede combinatie.

Ik ben ook geïnspireerd door mijn oma, die was laatst kip aan het bakken en had dit gekruid met kerrie en komijn, lekker! De komijn geeft het een nootachtige smaak, wat erg goed hierbij past. Kurkuma past daar goed bij en is ook nog eens erg goed voor je. Er zijn artikelen te vinden online waarin beweerd wordt dat je bepaalde soorten kanker kunt vermijden/de kans dat je het krijgt verminderen door het eten van kurkuma. Of dat zo is? Gezond is het wel in elk geval en ook erg lekker! Ook voor hardlopers is het goed.


Ingrediënten:
 • 1200 gram aardappelen
 • stronk broccoli
 • 2 paprika's
 • bakje (kastanje)champignons
 • 1 ui
 • peper
 • komijn
 • kerriepoeder
 • kurkuma
 • (kokos)olie
 • geraspte kaas of rookworst
Bereiding:

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Broccoli snijden, de roosjes 5 minuten koken en afgieten (vang dit water op om straks door de stamppot te doen).
Broccolistronk schillen en in stukjes snijden. Meekoken met de aardappels, zo'n 12 tot 15 minuten totdat de aardappels gaar zijn. Giet het af en stamp het tot het smeuïg is, eventueel wat van het groentevocht van de broccoli gebruiken.
In de wok de olie verhitten en de in reepjes gesneden paprika, de in stukken gesneden ui en de in plakjes gesneden champignons bakken, de kruiden toevoegen en wokken totdat de ui glazig is en de champignons klaar zijn. Voeg de broccoli toe en bak nog even mee.
Schep dit mengsel door de aardappels en klaar is je broccolistamppot. Als je voor een vegetarische variant kiest dat is het lekker om er nog wat geraspte kaas erover te doen, voor vriendlief had ik er een pittige rookworst erbij gedaan.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: