<script> <style>

zondag 8 februari 2015

Gezond en lekker: Chocoladecake

Deze week heb ik enorm veel trek in chocolade, dus besloot ik om van de bananencake een chocoladecake te maken. Het experiment is goed gelukt vind ik, dus ik deel graag het recept :)

Ingrediënten:
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram havermout
  • 3 eetlepels (rauwe) cacao
  • handje hazelnoten
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 8 medjoul dadels, in stukjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • evt. 1 eetlepel honing of agavesiroop
Bereiding:

Prak de bananen en roer de eieren erdoor. Voeg de havermout en het bakmeel toe, goed doorroeren. Voeg de cacao toe, zorg dat dit goed opgenomen wordt. Voeg tenslotte de kokosrasp, noten, dadels, cacaonibs en rozijnen (en honing als je het wat zoeter wilt hebben) erdoor en doe het in een bakblik (bekleed met bakpapier, scheelt je invetten en pak je hem er gemakkelijk uit). Bak de cake gaar in plusminus 50 minuten op 180 graden (ik heb zelf een heteluchtoven).

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: