dinsdag 10 februari 2015

Gezond en lekker: Chocolademousse (of -ijs!)


En weer had ik een avocado gekocht op de markt maandag, inmiddels weer bijna 2 weken verder moest ik toch echt eens gaan bedenken wat ik er nu mee wilde gaan maken.
Ooit had ik ergens gelezen dat je met slechts 3 ingrediënten, namelijk banaan, avocado en cacao een erg lekker toetje kunt maken. Na een zoektocht op internet waar ik heel veel verschillende varianten op dit recept gevonden heb ben ik aan de slag gegaan met dit heerlijk romige mengsel als resultaat! => => => => =>

Men neme:
  • 1 avocado
  • 2 bananen
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje (magere/kokos/soja etc) melk
Schil de avocado, haal de pit eruit en doe het vruchtvlees in de blender. Doe de bananen, cacao, honing en melk erbij en zet de blender aan, totdat het één egale bruine massa is.

De melk is trouwens omdat mijn blender het mengsel anders niet aan kon. Ik dacht eerst dat de blender het loodje had gelegd, totdat vriendlief zich ermee ging bemoeien en opmerkte dat het mengsel ook wel eens gewoon te dik kon zijn :)

Nou is dit al erg lekker en ook voldoende als toetje voor 2 personen, dus als je, zoals ik, dit alleen moet opeten, zet dan de andere helft in de vriezer, dan heb je de volgende dag heerlijk chocoladeijs!

Even 5 minuten op aanrecht laten staan voordat je het gaat opeten, goed omroeren en maak het af met frambozen, blauwe bessen en kokosschaafsel.

Nog lekkerder dan de mousse vond ik!
 

Geen opmerkingen: