zondag 22 februari 2015

Gezond en lekker: Havermout met banaan en chocolade

Ik ontbijt graag met havermout, dat doe ik bijna elke dag. Mijn basisrecept is altijd hetzelfde: Magere melk met havermout. Ik vind het lekker om af te wisselen met de topping: Pruimen, gojibessen, blauwe bessen of de appeltaartvariant met appel, kaneel en rozijnen.

Daar voeg ik nu nog een nieuwe variant aan toe, ik heb hem net uitgeprobeerd en het is verrukkelijk! Ik heb het recept gevonden op eatingwell.com.

Ik heb de havermout deze maal met water bereid in plaats van magere melk, ik miste de romige smaak van de melk totaal niet hierbij dus dat is prima te doen!

Ik moet zeggen dat ik nog niet eerder aandurfde om water in plaats van melk te gebruiken, de "echte" havermouteters zeggen dat dat dé manier is om je havermout te eten en dat het gewoon een kwestie van gewenning is. Ik ga het vaker proberen, ben benieuwd.

Ingrediënten:
  • 200 ml water
  • 5 eetlepels havermout
  • snufje zout
  • 1 kleine banaan in stukjes
  • 1 eetlepel chocopasta
Bereiding:

Breng het water aan de kook met het zout, voeg de havermout aan toe en laat het ca. 5 minuten zachtjes doorkoken, totdat het vocht is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat het nog 2 minuten staan. Doe de pap in de kom, voeg de banaan en chocopasta er aan toe, eventueel nog een beetje zout erover en klaar is je heerlijke en voedzame ontbijt!

Geen opmerkingen: