<script> <style>

maandag

Gezond en lekker: Suikervrije carrot cake muffins


Het is voorjaarsvakantie in het noorden van het land. Dat betekent op koude dagen als dit dat je vast tijd hebt om met de kinderen iets lekkers te gaan bakken. Lekker hoeft niet per sé een suikerbom te zijn, neem nou dit makkelijke recept om overheerlijke en gezonde muffins te maken. Gezellig en goed bezig, wat wil je nog meer?


Ingrediënten voor 12 muffins:
  • 150 g geraspte wortel/bospeen
  • 175-200 g banaan = 2 bananen, afhankelijk van de grootte
  • 125 g gemalen havermout
  • 2 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie/kokosolie
  • 20 ml ahornsiroop
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 g fijngehakte walnoten
  • 20 gram rozijnen
  • kaneel

Bereiding:

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden Celsius.
Rasp de wortels handmatig of door middel van een keukenmachine (véél sneller) in dunne reepjes/sliertjes.
Prak de bananen tot er een smeuïg geheel ontstaat.
Maal de havermout vlokken tot havermoutmeel en doe dit in een kom.
Voeg aan de havermout de eieren, zonnebloemolie, bakpoeder en banaan toe en meng dit met een lepel goed door elkaar (of eventueel met een mixer).
Voeg als laatste de wortel, rozijnen en walnoten toe aan het mengsel en roer dit goed door
Verdeel het deegmengsel over de 12 muffinvormpjes en bak ze in 30 minuten gaar op 180 graden Celsius.
Let op: ze worden niet heel droog aan de binnenkant, omdat de banaan de muffins smeuïg houdt. Als je tussentijds wil kijken of de muffins al gaar zijn met bijv een satéprikker, onthoud dan dat deze er niet heel droog uit zal komen.

Geen opmerkingen: