dinsdag 10 maart 2015

DIY: Opbergblikken maken

Met blikken kun je zo ontzettend veel leuke dingen doen, de inspiratie die ik op doe op Pinterest is enorm!Pennenbakjes, vogelvoederbakjes, als kaarsenhouder, als kruidenpot, etc.

Je kunt natuurlijk conservenblikken gebruiken mocht je die hebben, ik ben aan de slag gegaan met de lege blikken van de koffiebonen, daar zit ook nog eens een deksel op, handig! Ik wil namelijk opbergblikken er  van maken.

Ik ben eerst met spuitverf in de weer geweest, dat leek me zo handig. Het vergt weinig voorbereiding, je hebt geen kwasten nodig die je dan na afloopt natuurlijk ook weer schoon moet maken en het gaat lekker snel.
Alleen was de verf na 3 lagen nóg niet dekkend. En had ik er allemaal lopers op zitten. Ik ben nog niet erg bedreven met het gebruik van een spuitbus blijkt wel.

Dus toch maar de hoogglanslak erbij gepakt, na 1 laag was ik al klaar en was het al dekkend en egaal wit.
Ze zijn ideaal, mooi groot dus ik kan er veel in kwijt. Één voor mijn waxinelichtjes, één voor mijn verzameling roerstaafjes, één voor het keukengereedschap, één voor de potloden. Het is zo jammer dat Australian over is gegaan op zakken koffiebonen in plaats van de blikken! Ik kan er nog wel meer gebruiken, ideeën genoeg.


Geen opmerkingen: