zaterdag 7 maart 2015

DIY: Ripped jeans, dé trend van nu.

Een trendvolger ben ik niet echt, vroeger omdat ik te dik was en niet in al die leuke en hippe kleding paste, nu omdat ik toch wel een heel eigen smaak heb ontwikkeld wat het beste te omschrijven is als rock-chic.
Niet te verwarren met rockchick, dat ben ik natuurlijk wel, maar qua kleding is het geïnspireerd op rock/punk maar tegenwoordig iets netter. Een spijkerbroek, liefst een zwarte skinny kun je mij in uittekenen, vaak gecombineerd met een statement-shirt met vest of jasje of gewoon met een fijne sweater.

De Divided afdeling van H&M voel ik me ook erg thuis, al sla ik de truien met Disneyprint wel over, ik ben een dertiger tenslotte en geen tiener meer.
Wat ik wel fijn vind is dat de rock-chic look erg trendy is momenteel, wat betekent dat het volop verkrijgbaar is en de wat goedkopere labels als Only en H&M er ook veel keuze in hebben.


De bikerbroek is erg leuk, ik heb er twee van m'n stiefbroertje gekregen (handig, dat ie dezelfde maat draagt ;)) maar ik heb al een tijdje mijn zinnen gezet op de ripped jeans. Oftewel zoals W. het zegt: De broek waarin het moet lijken alsof je een heel wild leven hebt, vrije interpretatie van Youp van het Hek meen ik.

J Brand 811 Photo Ready Destructed Skinny JeansIn plaats van veel geld te betalen voor een kapotte broek (die op de foto is mooi hè? Kost €219,-, van J.Brand) ben ik m'n kast ingedoken en ben ik zelf met een schaar in de weer gegaan.

Men neme een zwarte skinny, gekocht bij Primark voor €8,-, waar al een gaatje op de knie zit dankzij de gesp van mijn laarzen, scheurt dit gat open, maakt nog wat meer gaten (en scheurt deze niet al te ver open, dus niet van naad tot naad) en klaar is je eigengemaakte ripped jeans!
Waar je de gaten moet maken? Gewoon creatief zijn, ik hou niet van symmetrie, dat ziet er zo gekunsteld uit vind ik (ik ben dus ook helemaal niet van de Jan des Bouvrie aanpak om alles in huis in paartjes neer te zetten, bijvoorbeeld vazen, lampen, bloempotten, kandelaren etc., daar word ik heel erg rebels van en ik zet dus alles enkel of in drievoud neer).

Voor wat meer effect kun je nog even met een stuk schuurpapier over je broek gaan, of ga zelf bleekvlekken erop maken. Oh, ideeën genoeg! Alleen niet broeken genoeg helaas ;)Geen opmerkingen: