<script> <style>

maandag

Gezond en lekker (én anti-verspillingsgerecht): Roerei met groentes

Wanneer het koud en regenachtig weer is zoals vandaag, vind ik het wel lekker om te lunchen met een warm gerecht. Ik had alleen én geen mogelijkheid om naar de winkel te gaan én nog eieren liggen die nodig op moesten. Nou, dat is dan niet zo moeilijk, dat wordt een roerei maken.
Waarom een roerei? Omdat een omelet mij niet lukt, het gaat altijd mis op het moment dat ik het ei moet draaien :p

Een ei alleen is ook zo saai, plus er lagen nog wat groentes die ook wel behoorlijk er aan toe waren om te verwerken in een gerecht (lees: gerimpelde tomaatjes, een rode paprika met beurse plekken. Dat is het enige nadeel van groentes kopen op de markt, die kun je niet zo lang bewaren als de groentes die je in de supermarkt koopt), want verspillen (weggooien) is zó zonde!

Dit is het geworden:
  • enkele eieren
  • scheutje magere melk
  • 1 ui, in  halve ringen
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1/2 bakje cherrytomaatjes, in kwarten
  • beetje geraspte kaas
  • peper
  • chilipoeder
  • roomboter, om in te bakken
Doe de boter in de pan, fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de paprika en tomaatjes in de pan, even bakken en strooi de peper (en chilipoeder) er naar smaak over. Kluts de eieren met een scheutje melk en voeg dit toe aan de groentes in de pan. Strooi de geraspte kaas erover. Nou kun je proberen om hem te draaien wanneer het ei gestold is (veel succes!), je kunt het ook met de spatel doorroeren totdat het ei gaar is.

Lekker op brood als je met z'n tweeën bent, maar ook heerlijk om zo op te eten!

Geen opmerkingen: