donderdag 26 maart 2015

Gezond en lekker: Havermoutkoekjes 2.0

Ik hoor al van meerdere mensen dat ze de havermoutkoekjes gemaakt hebben en dat deze zeker in de smaak vallen! Ook online kom ik meerdere varianten tegen op het originele recept. Eigenlijk blijft deze steeds hetzelfde, namelijk havermout en banaan, het verschil zit hem in de extra's die je toevoegt.

Ik ben dol op kokos, dus toen ik varianten met kokos tegenkwam moest ik dat natuurlijk ook zelf een eigen draai aan geven.
Kokos en chocolade zijn een gouden combi vind ik, daarom heb ik wat chocolade geraspt en erdoor gedaan. 99% chocolade is om te eten wel érg bitter, wat dan weer als voordeel heeft dat je niet in één keer de volledige reep opeet. Het smaakt echt heerlijk in deze koekjes.


Ingrediënten:
  • 2 rijpe bananen, geprakt.
  • 100 gram havermout
  • 1 à 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 4 blokjes chocolade 99%, geraspt
Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een smeuïge massa. Schep met een ijslepel kleine bergjes beslag op de met bakpapier beklede bakplaat en druk deze een beetje plat. Bak deze in ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Even af laten koelen, dan worden ze ook wat harder. Je kunt ze enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos (als je dat lukt!).

2 opmerkingen:

Lita Kompagne zei

He misschien is de site van mijn schoondochter iets voor jou, Kiwi en zo, kijk er maar eens op. groetjes Lita

Debbie Haveman zei

Ja, die ken ik Lita! Ik krijg wekelijks haar nieuwsbrief in mijn mailbox :D