woensdag 4 maart 2015

Gezond en lekker: Romige blauwe bes-pecannoten havermout

 

Creamy Blueberry-Pecan Oatmeal
Havermout bereiden met water in plaats van melk, ik durf het aan tegenwoordig. Zo lang je het maar met goede toppings afmaakt, dus dat je lekkere extra's toevoegt, vind ik het erg lekker.

Deze romige variant op de standaard havermoutpap is heerlijk en verrassend, met knapperige pecannoten wat een perfecte combinatie is met de ahornsiroop, romig door de Griekse yoghurt en fris door de blauwe bessen. Prima om de dag mee te starten!


Ingrediënten:
  • 200 ml water
  • 5 eetlepels havermout
  • snufje zout
  • handje blauwe bessen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (0%)
  • 1 eetlepel gehakte pecannoten
  • 2 theelepels ahornsiroop
Bereiding: Breng het water aan de kook met het zout, voeg de havermout aan toe en laat het ca. 5 minuten zachtjes doorkoken, totdat het vocht is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat het nog 2 minuten staan. Doe de pap in de kom, voeg de bessen, yoghurt, pecannoten en ahornsiroop toe en klaar is je heerlijke en voedzame ontbijt!

Overnight-oat variant:
Halve cup* water met een halve cup* havermout in een bakje doen, goed mengen, afsluiten en in de koelkast zetten. De volgende dag eventueel eerst opwarmen in de magnetron, maar ook koud is het prima te eten en afmaken met de  bessen, yoghurt, pecannoten en ahornsiroop. Enjoy!

*cups zijn inhoudsmaten die je veel tegenkomt in (internationale) recepten. Ik heb bij de AH een set maatscheppen gekocht en maak er regelmatig gebruik van. Hoef je niet meer om te rekenen naar gram of milliliter, erg makkelijk!

1 cup = 250 ml
3/4 cup = 175 ml
2/3 cup = 150 ml
1/2 cup = 125 ml
1/3 cup = 75 ml
1/4 cup = 50 ml


1/4 tsp = 1 ml
1/2 tsp = 2 ml
1 tsp = 5 ml
1 tbsp = 15 ml

 
 

Geen opmerkingen: