maandag 20 april 2015

DIY: Bloemenkroon, hét festivalaccessoire van dit jaar



Ik kwam deze ontzettend leuke DIY tegen op mashtag.nl, sowieso het bekijken waard vanwege de leuke accessoires voor een leuk prijsje.

Het festivalseizoen komt er weer aan, en de Flower Crown is dit jaar wéér de musthave accessoire voor de festivalganger! Daarom gaan we je nu vertellen hoe je zo’n hippe Flower Crown in het comfort van je eigen huis in elkaar kunt zetten.

Benodigdheden:
  • Bloemschikdraad
  • Bloemisten tape of andere groene tape
  • Nepbloemen en -groen (Action is een aanrader!)
  • Schaar

Allereerst gaan we een stuk draad afknippen. Het is de bedoeling dat de kroon licht op je hoofd ligt, dus zorg ervoor dat je hem niet te kort afknipt. Als je het stuk afgeknipt hebt, maak je een cirkel en wikkel je hem helemaal in met groen tape. Zo komt de draad niet los, en is de basis van je kroon wat steviger.

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte! Pak je bloemen en kijk alvast hoe je ze op je kroon wilt plaatsen. Als je tevreden bent met je volgorde, wordt het tijd om de bloemen aan de kroon te bevestigen. Hiervoor is weer het bloemschikdraad nodig. Draai de bloemen met het draad vast aan de basis van je kroon. Het is het handigst om dit van links naar rechts te doen, zo zit je jezelf het minst in de weg.


Geen opmerkingen: