<script> <style>

donderdag 2 april 2015

Gezond en lekker: Bananenbrood met vijgen en noten

Bananenbrood, want een cake kun je het niet echt meer noemen omdat ik de tarwebloem vervangen heb door tarwemeel. Maar het is nog steeds een erg lekker en gezond tussendoortje, maar ook lekker als ontbijt of lunch. Het vult ook (veel) meer dan het originele recept van mijn bananencake.

 Ingrediënten:
  • 100 gram havermout
  • 70 gram tarwemeel
  • 1 zakje (2 theelepels) bakpoeder
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • handje gemengde noten (pistache, amandel, cashew, pecannoten)
  • handje rozijnen
  • handje gewelde vijgen, in stukjes gesneden
 Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Prak de bananen totdat de stukjes weg zijn en roer de eieren er doorheen. Voeg de havermout, tarwemeel en bakpoeder toe en roer dit goed door.
Voeg dan de noten, rozijnen en vijgen toe, even mengen en schenk dit in een met bakpapier gevuld cakeblik (scheelt invetten én is het er makkelijk uit te pakken).
Bak het brood gaar in 45 tot 50 minuten op 180 graden, even af laten koelen op een rooster en eet smakelijk!


Geen opmerkingen: